Vijfmerentocht

21 kilometer vol prehistorische bomen, kleine en grote meren, uitzicht op prachtvulkaan Villarrica en maar een klein beetje gezaag toen mijn voeten begonnen pijn te doen. Niet slecht voor een eerste lange wandeling.

Vijfmerentocht

Park: Parque Nacional Huerquehue

Locatie: Araucanía, nabij Pucon

Keuze wandeling: We gingen voor Sendero Los Lagos, iets minder ambitieus dan de top van berg San Sebastián bereiken, maar toch pittig qua afstand. Tenminste, als je de volledige loop doet (dat hebben wij gedaan).

Totale afstand: 21 kilometer, inclusief uitstapje naar een waterval.

Waarom vonden we dit mooi: Het bos rook zalig. Echt, geen gezever. Zo fris, haast zoet. De geur van een eerste lange wandeling. (Dit klinkt vast heel erg zweverig, maar het was echt zo.) De meren waren ook mooi uiteraard. De prehistorische bomen langs die meren waren gigantisch en dus gigantisch indrukwekkend. Had ik nog nooit gezien. Tijdens het eerste deel van de klim konden we vulkaan Villarrica zien vanop verschillende uitkijkpunten.

Wat vonden we lastig: De lengte. De laatste kilometers waren er net te veel aan. Het pad zelf ging goed, had zo’n 600 meter hoogteverschil, maar veel op en neer, dus meer hoogtemeters gedaan dan die 600 meter.

Transport: Om 8h30 vertrekt een bus van in Pucon, die er twee uur over doet. Wij kochten onze tickets de dag op voorhand (zo moesten we niet in de rij wachten) en waren er al om 8, om zeker plaats te hebben in de bus. Uiteindelijk werden er extra bussen ingelegd voor minder voorzienige toeristen.

Prijs: 8,5 euro inkom, 5 euro vervoer

Meer info: via twee toeristische diensten in Pucon: een algemene en een van Conaf.