font-size: 1em;

Over ons

Een afscheidsfeestje in een Gents café, veel kleine Karmelietjes en een gesprek over (lang) reizen (en het liefst zo ver mogelijk). Zo begon ons verhaal.

Bijna drie jaar later gaven we ons eigen afscheidsfeestje. Op 9 januari vertrokken we met de noorderzon richting Chili. Pas een jaar later, met groetjes vanuit de (Colombiaanse/wie zal het zeggen) Caraïbische kust, keren we terug.

Alhoewel. Krijg ons daar maar eens weg.

Frederik is software developer en reisde eerder een jaar door Australië in het fijne gezelschap van zijn neef. Daar leerde hij hoe aangenaam het kan zijn om traag te reizen en tegelijkertijd te blijven werken. En dat je maar beter een extra bidon water bij je hebt als je een roadtrip maakt door de heetste gebieden van Oceanië. Fred is gebeten door lang reizen en had niet veel overtuigingskracht nodig om die reiskriebels te doen overslaan.

Sarah is freelance journalist en droomde al van Zuid-Amerika sinds ze op haar zestiende Gabriel García Márquez begon te lezen. Daarop besloot ze Spaans te studeren (en Engels), naar Peru en Bolivia te reizen (samen met vrienden en alleen als vrijwilliger) en schreef ze haar eerste stukken voor MO* Magazine over dit geliefde continent. Een jaar lang reizen door Zuid-Amerika is een droom die uitkomt. Maar zeg haar dat niet te veel, kwestie dat haar voetjes op de grond blijven.

Feitjes en cijfers over onze blog en onze reis: Sarah schrijft, Frederik neemt foto's. Met z'n twee hebben we in totaal al 362 wandelkilometers op onze teller staan. In tijden van Corona wonen wij in El Chaltén, Argentinië.

Dit is tot nu toe de mooiste foto samen van deze reis: