As in de pas

Een strandwandeling door vulkanisch as is geen walk in the park. Dat merkten onze kuiten tijdens een nochtans korte wandeling met een prachtig uitzicht.

As in de pas

Park: Parque Nacional Vicente Perez Rosales

Locatie: Los Lagos, nabij Puerto Varas en Petrohué

Keuze wandeling: We gingen voor El Solitario, de op een na lastigste wandeling, langs de voet van de vulkaan.

Totale afstand: 13 kilometer, inclusief korte wandelingen in het (betalende) gedeelte van de Saltos de Petrohué (zie foto's hieronder, links de Saltos, rechts het eindpunt van de wandeling Los Enamorados).

Waarom vonden we dit mooi: Omwille van vulkaan Osorno. Ongeveer halverwege de wandeling kom je op een plek waar de vulkaan uitgebarsten is en dus een deel van het bos weggevaagd was door de lavastroom. Daar hadden we de mooiste uitzichten. (Zie foto's onderaan en bovenaan.)

Wat vonden we lastig: Vulkanisch as is – blijkbaar – niet zo fijn om door te wandelen. Precies een lastige strandwandeling. Uiteindelijk zijn we na het heengaan beginnen liften om terug naar Puerto Varas te geraken, in plaats van de bus in Petrohué te nemen.

Transport: Om het halfuur heb je bussen van Puerto Varas naar Petrohué. Duurt ongeveer anderhalf uur. Wij stapten af aan de Saltos, een kwartier voor Petrohué.

Prijs: 7 euro inkom Saltos de Petrohué, 2,5 euro transport (enkele rit). Wandeling El Solitario was wel gratis.

Meer info: bezoek de twee toeristische diensten in Puerto Varas. Het kantoor aan de waterkant vonden wij het nuttigst. Zij hadden ook de mooiste souvenirs. (Ja, wij zijn een jaar op reis, maar we hebben toch al een souvenir gekocht.)