¡VAMOS!

WE ZIJN VERTROKKEN. Na maanden aftellen en weken stressen begint ons avontuur. Voor echt.

¡VAMOS!

Laatste Stella op het vliegveld smakelijk opgedronken (intussen in Chili nieuwe Stella ingeslagen ...), ouders uitgezwaaid, niet geweend, hemelsbreed geglimlacht. ¡Vamos!

In deze blog houden we jullie op de hoogte van onze avonturen. Beginnen doen we in Chili, waar alvast de steden Santiago en Valparaíso ons konden bekoren. Later deze maand trekken we de natuur in, tussen de wijnranken en uiteindelijk richting de gletsjers van Patagonië.

Tot een dag voor ons vertrek hadden we maar drie nachten geboekt. Onze volgende bestemming (na Valparaíso) staat nog niet vast. We zien dus gaandeweg waar we heen willen, welke bus we daarvoor moeten nemen, waar de mooiste (en bij voorkeur goedkoopste) tweepersoonskamer in een hostel zich bevindt (en of die hopelijk nog niet uitverkocht is ...) en vooral: op welk tempo we willen reizen.

Na een kleine week ter plaatse is dit alvast de consensus: traag. We hebben de tijd van de wereld. Of toch een jaar. Dus laten we die ene waterval bezoeken, zelfs al ligt hij halvelings uit de weg. Laten we een extra nachtje boeken, al is het maar om wat meer op het gemak te zijn.

Of om te werken. Want we gaan niet zomaar een jaar non-stop reizen. Dat lijkt ook nogal vermoeiend (zeggen de laatste naschokken van mijn jetlag). We blijven aan de slag: Fred als software developer, Sarah als schrijver. Momenteel zitten we in een prachtig huisje in Valparaíso, gevonden via AirBnb, om de komende dagen wat door te werken en tussendoor door de straten te dwalen. Want die zijn nogal de moeite. Maar daar schrijven we later meer over.

Hasta luego, lieve volgers! We houden jullie op de hoogte (maar ook niet te veel).