Zeven tasjes topnatuur

Vijf uur heen en terug met de bus, wandelen in volle zon. Was het uitzicht op Siete Tazas (letterlijk: een zevenkoppige waterval) dat wel waard? Fred zijn glimlach verraadt het antwoord al. Amai nog niet.

Zeven tasjes topnatuur

Park: Parque Nacional Radal Siete Tazas

Locatie: Valle Central, nabij Curicó

Keuze wandeling: Eerst een korte wandeling heen en terug naar Cinco Tazas, daarna wandelen van het vertrekpunt van Cinco Tazas (foto onder) naar de ingang van Siete Tazas (foto links), om langs daar te wandelen naar Salto La Leona (foto rechts).

Totale afstand: 10 kilometer

Waarom vonden we dit mooi: Een waterval in vijf of zeven etappes is prachtig om te zien. Ik denk dat de beelden voor zich spreken. Ook de vegetatie rond Salto La Leona was ook heel fotogeniek. Het water was wel nét iets te koud (maar toch ben ik er helemaal in geweest, terwijl Frederik enkel wou pootjebaden).

Wat vonden we lastig: Onverwachts klauteren aan de rand van een rivier op weg naar Salto La Leona. Voor wie het ons nadoet: blijf altijd links, zo kan je af en toe op een pad wandelen in plaats van constant over rotsen te klimmen.

Transport: Even getwijfeld of we dit park zouden doen door de twee bussen die we ervoor moesten nemen en de berichten die we lazen over de slechte weg en hoe lang de rit wel kan duren. Viel uiteindelijk best mee. Eerst een (heel frequente) bus naar dorpje Molina, daarna een andere bus naar Siete Tazas. Die kwam pas om 10h30 dus we zaten even te koekeloeren met een koffie en een tweede ontbijt. Totale reisduur was ongeveer 2,5 uur enkele rit, vijf uur in totaal dus. Worth it.

Prijs: 8 euro voor transport, 5 euro ingang park.

Meer info: In de toeristische dienst van Curicó werden we niet veel wijzer. De meeste info vonden we via deze blog: https://stingynomads.com/siete-tazas-park/. En via de park rangers van Conaf in het verste deel van het park, het punt waar we de korte wandeling naar Cinco Tazas aanvatten.