Platte picknick

Even naar een meer gewandeld om onze boterhammen te smeren en samen smakelijk op te eten. Morantisch, toch?

Platte picknick

Park: Reserva Nacional Coyhaique

Locatie: Aysén in Noord-Patagonië, op 4 kilometer van provinciehoofdstad Coyhaique

Keuze wandeling: korte wandeling en loop rond Laguna Verde, zonder al te veel hoogteverschil. Was eerder een ‘walk in the park’ dan een trektocht. De boog kan niet altijd gespannen zijn.

Totale afstand: 11 kilometer, inclusief wandeling naar het park. Voor de terugweg hebben we gelift.

Waarom vonden we dit mooi: Het riet aan het meer (en de vele libellen errond) was een ideale setting voor onze lunchpauze.

Wat vonden we lastig: Tijdens die lunchpauze zijn Fred en ik voor elkaar gevallen. Hard gevallen. Samen. (Ooooh.) Tegelijkertijd. We zaten aan een picknicktafel in een hutje om ons tegen regen (niet nodig) en wind (wel nodig) te beschermen. Toen ik toch nog wat te koud had, vroeg ik Fred om dichter bij mij te komen zitten. Alleen kon die picknicktafel dat niet zo goed aan. En vielen we in slowmotion achterover. Gelukkig zijn zowel de camera als het zakmes ‘goed’ terechtgekomen. Enkel Fred zijn broodje moest eraan geloven.

Onze minst favoriete picknicktafel aller tijden.

Transport: Geen. Liften of wandelen dus. Er zijn bussen die naar Puerto Aysén rijden, maar zij zetten je af langs de Carretera Austral, op een dikke kilometer van het park. En die kilometer is het minst fijn, want die stijgt langs een lelijke autobaan. Gelukkig konden we daarvoor een korte lift regelen. De terugtocht hebben we volledig kunnen liften.

Prijs: 7,5 euro inkom.

Meer info: Toeristische dienst van Sernatur in Coyhaique.